Let dream reach to star. Follow | Dashboard
CupCakeLicious

DiaryTheOwnerLoveeCredits



Cute Owner

Nur Alya Irdina
25 September
I'm proud to be Islam


Your Wishlist

YOUR OWN SHOUTBOX CODE


Tuesday, 1 January 2013 | 0 comments
Assalamualaikum,

            HAPPY NEW YEAR 2013

fasal azam 2013 nie,aq pon x taulh nk buat apa....tapi aq ada fikir sikit2 dh :

- nk jadi pelajar yg bijak ( xlh bijk sngt,sederhana jer) sebab kalau aq jadi pelajar yg bijak,nanti kalau org x tau nk jawab soaln,mesti mereka tanya kat aq...dhlh tanya time aq tengh buat kerja..itu yg buat aq x suka a.k.a menyamph....

- tengok semua anime yg baru.....

- cari kwn banyk2

hmmm...tu jelh.. :/

apa-apapun aq akn berusaha membuat kenangan yg manis time tahun 2013 :)

WELCOME 2013,GOODYE 2012 image


Alya Irdina

K anime season 2
Sunday, 30 December 2012 | 0 comments
Warning : kalau korg anti-anime atau x mint anime jgn baca post nie terus scroll ke bawh jgn tutup blog ni yer ^_^

Assalaualaikum,

Seriously,can't wait K anime seeason 2!!!
Aq baca kat fb,K anime ada season 2!!laipun aq x puas hati ngan citer dia...yerlh,korg suka x ngan citer sad ending? tulh,aq tertunggu-tunggu kalau ada x season 2..
Ada aq baca kat Tumblr fasal season 2 nie..x taulh betul ke x nie :

Don’t talk selfishly. HOMRA is already finished.

Fu. Do you relish this kind of feeling too, Suoh?

Saruhiko. What should I do?

Shiro! Where are you, Shiro!

—I’ve said it before. I’ve become his retainer.

Chief. If you follow the same fate as Suoh Mikoto then I…

I’ve gotten slimmer, but I haven’t lost any power!

I’ve lived for a long time. Soon, a suitable time will arrive.

Please don’t look this way with that kind of face.

I… don’t know where I’ll end up.

I thought I might be able to get a little stronger, but… it’s a pity, Kuroh.
xxxx
My opinion: second line in bold is either Gold or Weissman=alive. First line in bold is Yata, let it be so please.
(aq abik nie kat Tumblr)

Tapi,aq rasa season 2 keluar time bulan October 2013 (bagus letuw,time tu tengh cuti)
Mereka tayangkn bulan October sebab time tu bahagian Asia tengh cuti (mereka tayangkn kat Animax jugk yg bahagian Asia :3 )
Kalau mereka tayangkan time bulan lain...hmmm..x sempatlh nk tengok,sibuk sekolh....kat Jepun (atau negara yg sama dengannya) time musim panas mereka cuti selama 3 buln,buln October mereka sekolh..lainlh macam kat bahagian Asia ni...!!
Ada aq baca kat Twitter yg mereka masih x tentu lagi nk keluarkn dlm bentuk season atau bersiri. x fhm?meh sini aq tergkn :
Season :; episod dier terhad mcm citer K anime ,dia dh tentukn sampai 13 ep jer.
Bersiri : episod dier x terhad..x kiralh sampai berapa episod pun...100 ker..200 ker..
Dia ada ckp seiyuu ( suara watak ) ada Tsuda Kenjirou n Daisuke Namikawa,nie bermaksud ada Mikoto n Isana a.k.a Adolf K.Weissman (dlm citer K anime,episod akhir Mikoto n Isana mati)
Ada org ckp,K anime season 2 keluar time 2014...hey!lama tu!...camner,aq nk tunggu...setahun lebih tu!
Apa-apapun aq x sbr nk tunggu K anime season 2 ditayangkn. :) x sabarnya!! >_<

Alya Irdina





Tuesday, 18 December 2012 | 0 comments

Assalamualaikum,

Mesti korg tetanya-tanya daun apa tu.
Nama daun tu "Four Leave Clover". Cantik kn daun tu?bagi aq,daun ni sesuai bagi kt boyfriend/girlfriend korg sebab diseblik daun ni ada masuk.Masuknya
                      
                                                                   "Please Be Mine"
Awww..~~~


Alya Irdina

Friday, 14 December 2012 | 0 comments
Assalamualaikum,

best kn cuti,mmg best....aq buat banyak benda time cuti ni!!!
tapi aq rasa ada satu benda lagi yg aq x buat..aq pon x tau apa dia apa benda tu....lukis?aq dh buat..baca manga dn tengok anime?dh...baca novel?xder mood nk baca..tengok tv?boleh dikatakan setiap hari..min internet?dh....so,apa dia benda tu?tadi,aq baring atas katil and fikir sampai otk aq jadi stress dn pening....tapi,aq akan cari apa dia benda tu sebelum habis cuti sekolh :)

Neko
Thursday, 6 December 2012 | 0 comments

nyaa~~



nice expression 


My Biodata
Wednesday, 5 December 2012 | 0 comments
Hye reader,

setelh lama beblogger,aq terlupa nk beritau biodata aq :)
kalau korg nk tau tengok kat bwh nie :

Name : Nur Alya Irdina bt. Zamakhshari.
Age : 12 (tahun depan nk masuk form 1).
Hobbies : Menonton tv,maen laptop dan baca buku.
Ambition : Angkasawan,ahli astronomi dan pelukis komik.
Gender : Female.
Hope : Jadi org yg berguna pada masa hadapan.
Favourite food : Makanan yg masam atau pedas,sambal belacan,chocolate,takoyaki,tom yam,nasi lemak,nasi beriani dan nasi minyak Terengganu.
Dislike food : Sushi dan nasi yang dh sejuk.
Pet : Kura-kura - Kiki dan Wira .
Movie : Puss in Boat and Skyfall.
Superstar : Lisa Surihani,Taylor Swift,Angela,Supercell and Avril Lavigne.
School : Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 16(1).
Sport : Basketball and track.
Country to go : Japan,Mekah (nk buat haji),New Zealand,Paris and America. (kalau ada peluang aq nk mengelilingi seluruh dunia :) )
Language : Malay,English and Japan.
Love : Hemmm..nie xder lagi..
Like : Allah,Nabi Muhammad,Cat,Family,Manga,Anime,Book,Lukis and Friends.
Dislike : Pompuan yg gedik,lelaki yg x setia dan org yg cepat mrh.

Manga : Fairy Tail,Beelzebub,Kuroko No Basket and K -Memory of Red
Anime : K anime,Tonari No Kaibutsu-kun and Sukitte ii Nayo.




Kalau nak tanya apa-apa lagi tanyalh kat :
https://twitter.com/nuralyairdina
http://www.facebook.com/alya.irdina.376?ref=tn_tnmn
http://www.tumblr.com/blog/alyaneko

Alya Irdina


.



Saje
Hye reader,

dh lama x buka blog (memang pun dh setahun x bukak XD) >.< coriii....bukn apa..menjak2 nie selalu sibuk... (sibuk lh sangtnya :p)
Alhamdulillah UPSR dh habess dan aq dpt 5A!! gembira sngt2 tau :D !!! aq akn masuk sekolh 16(1)
xperlh walaupun x dpt masuk 8(1) :) sekarang ni aq kat rumh saudara...best sngt2 main kat sini apath lagi time waktu petang >_< oklh nie jelh nk tulis (sebenarnya xder idea nk tulis) nk pi keluar sebab nk maen ngan saudara!bye :)

Alya Irdina

Older Post